Informatie over soorten kluizen

Als je spullen van waarde hebt, wil je natuurlijk dat deze spullen veilig opgeslagen kunnen worden. Dit komt vooral omdat anderen geen boodschap hebben aan de waarde die jij aan jouw spullen hecht. De spullen die opgeslagen moeten worden kunnen van allerlei soorten en maten zijn en daarom heb je dan ook de keuze uit diverse soorten kluizen. Van kleine privékluizen tot grote wapenkluizen; wij sommen alle soorten voor je op.

Kluizen voor privégebruik

Een privékluis is geschikt voor het opbergen van beperkte hoeveelheid contant geld en waardevolle eigendommen. Ze hebben vaak een klein formaat en zijn geschikt voor bijvoorbeeld sieraden of contant geld.

 1. Bekijk hier het aanbod aan privékluizen

Kluizen voor hotels

Hotelkluizen zijn geschikt voor de gasten van hotels. Zij kunnen hier veilig hun waardevolle spullen in opbergen tijdens hun verblijf in jouw hotel. Hotelkluizen zijn vaak voorzien van een cijferslot.

 1. Bekijk hier het aanbod aan hotelkluizen

Kluizen voor geld

Een geldkluis of geldkistje is bedoeld voor het opbergen van contant geld en waardevolle eigendommen. Ze hebben vaak een klein formaat en zijn ook geschikt voor zakelijk gebruik.

 1. Bekijk hier het aanbod aan geldkistjes

Kluizen voor het afstorten van geld

Een afstortkluis is voor het afromen van daggeld. Deze kluizen zijn uitermate geschikt voor de detailhandel of andere bedrijfsmatige toepassing waar contante geldstromen voorkomen.

 1. Bekijk hier het aanbod aan afstortkluizen

Kluizen voor in de vloer

Wil je je kluis liever niet in het zicht? Een vloerkluis wordt ingemetseld in een vloer onder het maaiveld. Deze kluis kan dus niet losstaand gebruikt worden, maar is wel erg veilig tegen inbraken.

 1. Bekijk hier het aanbod aan vloerkluizen

Kluizen voor in de muur

Een muurkluis dient ingemetseld te worden in een stenen of betonnen muur. Deze kluis kan dus niet losstaand gebruikt worden, maar is wel erg veilig tegen inbraken.

 1. Bekijk hier het aanbod aan muurkluizen

Kluizen voor data

Ben je op zoek naar een kluis voor data? Datakluizen zijn speciaal voor de opslag van gevoelige informatiedragers als cd's, dvd's, externe harddisks en zelfs fotografisch materiaal.

 1. Bekijk hier het aanbod aan datasafes

Kluizen voor computers

De kluizen voor computers en laptops zijn geschikt voor het opbergen van jouw laptop, tablet, computer en zelfs voor het veilig opbergen van servers of back-ups van externe harde schijven.

 1. Bekijk hier het aanbod aan computer- en laptopkluizen

Kluizen voor documenten

Ben je op zoek naar een compacte kluis om je waardevolle papieren in op te slaan? Dan kies je voor een datasafe. De datasafe is speciaal ontworpen om je documenten tegen brand te beschermen.

 1. Bekijk hier het aanbod aan documentensafes

Kluizen voor sleutels

Een sleutelkluis of sleutelkast is bedoeld voor het veilig opbergen van enkele tot honderden sleutels. Wil je jouw sleutels beheren, maar weet je niet goed op welke manier? Dan kies je voor een sleutelkluis.

 1. Bekijk hier het aanbod aan sleutelkluizen

Kluizen voor in de auto

Ben je veel onderweg met de auto en heb je hier waardevolle spullen in liggen? Dan kies je voor een compacte autokluis. Autokluizen zijn kleiner van omvang, maar hebben wel goede inbraakwerende eigenschappen.

 1. Bekijk hier het aanbod aan autokluizen

Kluizen voor wapens

Een wapenkluis is bedoeld voor het veilig opbergen van vuurwapens. Wil je bedrijfs, hand- of jachtwapen veilig opbergen? Dan kun je het beste kiezen voor een wapenkast of een wapenkluis.

 1. Bekijk hier het aanbod aan wapenkluizen